Νέο ατύχημα με Boeing στη Σενεγάλη – Βγήκε εκτός του διαδρόμου απογείωσης, 11 τραυματίες (βίντεο)

Νέο ατύχημα με Boeing στη Σενεγάλη – Βγήκε εκτός του διαδρόμου απογείωσης, 11 τραυματίες (βίντεο)

Εντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά, όταν αεροσκάφος Boeing 737-300 βγήκε εκτός του διαδρόμου κατά την απογείωσή του από τη Σενεγάλη.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Air Senegal με προορισμό την πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο, βγήκε εκτός του διαδρόμου απογείωσης το πρωί της Πέμπτης, όπως ανακοίνωσε το αεροδρόμιο Blaise Diagne.

Ο πιλότος τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά οι περισσότεροι από τους 78 επιβάτες είναι σώοι. Μετά το περιστατικό, η λειτουργία του αεροδρομίου ανεστάλη.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν κινητοποιηθεί για την απομάκρυνση των επιβατών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αεροδρομίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια του ατυχήματος. Η Boeing δεν έχει προβεί προς το παρόν σε κάποια δήλωση για το περιστατικό.

Παρότι δεν είναι ακόμη γνωστός ο λόγος της συντριβής, η εν λόγω εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω μιας διαρκώς επιδεινούμενης κρίσης που σχετίζεται με την ασφάλεια των αεροσκαφών της.

Πόσο ζοφερό είναι το τοπίο για την Boeing; 
Υπενθυμίζεται ότι μια αχρησιμοποίητη πόρτα αποκολλήθηκε από αεροσκάφος Boeing 737 Max της Alaska Airlines τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο μετά την απογείωσή του στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινική έρευνα για το συγκεκριμένο συμβάν.

Το περιστατικό στη Σενεγάλη έλαβε χώρα, καθώς ένας πρώην ελεγκτής ποιότητας στον μεγαλύτερο προμηθευτή της Boeing δήλωσε στο BBC ότι οι άτρακτοι των αεροσκαφών έφευγαν συχνά από τα εργοστάσια με σοβαρά προβλήματα. 

Η εταιρεία Spirit AeroSystems δήλωσε από την πλευρά της ότι «διαφωνεί εντόνως» με τους εν λόγω ισχυρισμούς.

Βλάβη σε Boeing και στην Κωνσταντινούπολη
Σημειώνεται επίσης ότι χθες Τετάρτη, αεροσκάφος Boeing 767 μεταφοράς εμπορευμάτων της FedEx Airlines πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης χωρίς το μπροστινό σύστημα προσγείωσης.

Το Boeing 767, που πραγματοποιούσε πτήση από το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, πληροφόρησε τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ότι το σύστημα προσγείωσης δεν άνοιξε και προσγειώθηκε με τις οδηγίες του πύργου ελέγχου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Μεταφορών.

Με πληροφορίες από BBC